Foto: Google maps

Telo Jovana Veselinovića (18), čiji je nestanak prijavljen pre četiri dana, pronađeno je danas na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, namenjene mladim naučnicima, a čija je izgradnja počela još 2008. godine.

Za Jovanom Veselinovićem policija i porodica su tragali protekla četiri dana, njegova fotografija je preplavila društvene mreže, ali i ceo Niš… Stizale su informacije da je viđen u različitim delovima Srbije, pa su se tako u potragu uključili i građani iz drugih gradova.

Foto: Privatna arhiva

U međuvremenu, saznali smo da je Jovan izuzetno inteligentan i pametan mladić, da je čak bio i član MENSE, a da je po prirodi bio miran, tih i nenametljiv.

Međutim, iz Niša je jutros stigla tužna vest da je telo tinejdžera pronađeno na gradilištu jedne nedovršene zgrade, čija je izgradnja obustavljena još 2008. godine. Zgrada je bila namenjena učenicima, studentima i mladim naučnicama, ali je vremenom obrasla u korov. Stanari okolnih zgrada žalili su se kako su se na gradilištu skupljale svakakve sumjnive osobe…

Telo mladića poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti, mada prve nezvanične informacije ukazuju na to da je nastradao prilikom pada sa velike visine.
Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić rekao je za „Blic“ je da je VJT obavešteno o pronalasku beživotnog tela muške osobe i da je u toku obavljanje uviđaja.
– Dežurni zamenik VJT naložio je obdukciju i utvrđivanje svih ostalih okolnosti pod kojima je došlo do smrti – rekao je Radonjić za „Blic“.

Četiri dana agonije

Potraga za mladićem otpočela je u sredu 17. februara, kada je poslednji put mladić viđen sa prijateljima. Kobne večeri, Jovan je bio kod prijatelja sa drugarima, gde su igrali video-igrice. Zajedno su krenuli kući, a on je ispratio drugaricu do njene kuće. I to je bio poslednji put da je neko video Jovana…

Majka je, videvši da se duže vreme ne javlja na telefon, najpre pozvala njegove drugove koji su joj rekli da ništa neobično nisu primetili. Jovanov telefon je bio dostupan sve do 4.00 sata iza ponoći, a nakon toga više nije imao signal. Bazne stanice pokazale su kasnije da je poslednji signal detektovan upravo oko mesta gde je poslednji put viđen.

Jovanove majka i baka za medije su ranijih dana ispričale da ništa u njegovom ponašanju nije ukazivalo na to da će otići od kuće ili da ima neki problem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare