Foto: E-stock.us

Bivša supruga vozača BMW-a smrti, Radeta Novitovića, koji je izazvao tešku tragediju na uglu Kneza Miloša i Nemanjine ulice u Beogradu, prošao kroz crveno i tom prilikom usmrtio troje ljudi, a teško povredio troje, otkrila je šta se događalo samo nekoliko minuta pre nesreće.

„Sin me je šest minuta pre nesreće pozvao i rekao: „Mama stavi kafu, ubrzo stižem!“. Sat kasnije sam na vestima videla smrskani BMW.“

Ovim rečima opisuje Dragana, bivša supruga Radeta Novitovića. U nesreći su nastradali Radetova druga nevenčana supruga Jelena Petković, Radetov i Draganin sin iz prvog braka Nikola (20), dok su Rade i dvogodišnji Viktor, Jelenin i Radetov sin, u bolnici.

Dragana je reporterima beogradskih medija ispričala da je Radetov i Jelenin plan bio da pre bolnice svrate kod nje.

„Rade i ja smo se razveli, ali smo ostali prijatelji, pa je sa Jelenom redovno dolazio kod mene. Jednom mi je rekao da ću ja othraniti njihovog sina, kao da je nešto predosetio. Teško mi je, izgubila sam dete, ali znam da Rade nije namernno izazvao udes. Ako preživi, on će se ubiti, jer znam da je takav…“, kaže ona.

Samo šest minuta pre nesreće Nikola je pozvao, rekavši da stavi kafu.

„Sin me je šest minuta pre nesreće pozvao i rekao: „Mama stavi kafu, ubrzo stižem!“. Sat kasnije sam na vestima videla smrskani BMW“, priča Dragana.

Njena bivša svekrva ispričala je kakvi su bili planovi njene porodice, koji su u trenu uništeni.

„Snaja je trebalo da ostane sa dečakom u bolnici, Rade da se vrati tokom popodneva u selo, a Nikola da ostane u Beogradu kod majke, pa da se za desetak dana vrati u selo. Kad su bili kroz Beograd, oko šest ujutru, valjda neposredno pre nesreće, pozvali su Draganu i rekl i joj da stavi kafu. Ona je čekala, a onda je videla vesti na televiziji“, priča Mileva i dodaje da je ona za to vreme spremala ručak za popodne, kad joj se sin vrati. TV je bio uključen i čula sam vest da je bila nesreća, da su učestvovali kombi i BMW, nešto me je lednulo“, kaže starica za Blic.

Podsetimo, u nesreći je, osim putnika BMW, povređeno šestoro putnika iz belog kombija u koji je BMW udario. Iz kombija u koji je udario automobil, svih šest osoba prevezeni su u Urgenti centar – Bojan K. (28), Ivan S. (28), Svetozar P, (46) Stefan T, Marko T, (19), Robert P. (35). Jedan od njih zadržao je na bolničkom lečenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar