Foto:Shutterstock

Lovac Miroslav Č. koji je u avgustu ove godine za vreme lova na divlje svinje u selu Dušnik kod Gadžinog Hana ubio svog druga Predraga M. (53), optužen je za ubistvo iz nehata, za šta Osnovno javno tužilaštvo u Nišu traži godinu da zatvora.

Kako je istraga utvrdila optuženi Miroslav se tereti da se tokom lova okliznuo i onda nehotice ispalio dva hica u svog druga.

Podsetimo,  tragedija u kojoj je stradao Predrag M. dogodila 16. avgusta, oko 11 sati, u ataru sela Kaletinac, opštini Gadžin Han, gde su dvojica drugova bili u lovu.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu predložilo je bilo tada određivanje pritvora za Miroslava Č. (53) zbog sumnje da je u iz nehata usmrtio lovca Predraga M. (53) tokom lova na divlje svinje. Osumnjičeni je tada na saslušanju pred sudom izneo odbranu. Miroslav Č. osumnjičen je da je počinio krivično delo “nehatno lišenje života” za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Od Osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnji da se radi o ubistvu predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo, ali je istraga pokazala da je reč o nesrećnom slučaju, pa je predmet ponovo vraćen Osnovnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je zatražilo da se Miroslavu, osim jednogodišnje kazne zatvora, izrekne i mera oduzimanja oružja kojim je usmrćen Predrag. Porodica stradalog Predraga će, nakon pravnosnažnosti presude, imati pravo da od Miroslava potražuje nadoknadu štete.

Posle okončanja istrage, optuženom je ukinut pritvor, u kome se nalazio od 16. avgusta.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar