Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

 Viši u sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Petru D. (31) iz Beograda, koji se sumnjiči da je u četvrtak putem jedne vajber grupe, širio lažne informacije da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od danas biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice.

Pritvor mu je određen kako ne bi u kratkom vremenskom roku ponovio krivično delo za koje se tereti, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Petar D. je prethodno saslušan u Posebnom odeljenju tužilaštva za visokotehnološki kriminal gde se branio da nije imao nameru nikoga da uplaši, ali tužilaštvo mu nije poverovalo.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da je osumnjičeni saslušan zbog krivičnog dela “Izazivanje panike i nereda” i da je u toku saslušanja potvrdio osnovanu sumnju da je izvršio to delo za koje se tereti.

“On se branio da nije imao nameru da bilo koga uplaši, ali tužilaštvo nije poverovalo u ovakvu odbranu te je dežurnom sudiji za pretnodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo odeđivanje pritvora prema okrivljenom”, kažu u tom tužilaštvu.

Takođe poručuju da će Posebno tužilaštvo za VTK nastaviti “rigorozno” krivično gonjenje ovog i svakog drugog lica koje izvrši navedeno krivično delo za vreme vanrednog stanja.

Nakon Petrovih lažnih informacija, Beograđani su juče u strahu od nestašice benzina pojurili na pumpe i stvorili redove…

On će biti smešten u regularan pritvor uz primenu posebnih sanitetskih i zdravstvenih mera koje se primenjuju prema novim pritvorenicima, a radi sprečavanja širenja zaraze korona virusom.