Milan Jankovic Danilo Saric Dalibor Katancevic advokati Darka Sarica
Milan Janković, Danilo Šarić, Dalibor Katančević, advokati Darka Šarića Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Saslušanje Darka Šarića, njegovog advokata Dejana Lazarevića i ostalih osumnjičenih koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe uhapšene u velikoj međunarodnoj akciji Europola, završeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a Šarić je sve optužbe negirao, saznaje Nova.rs.

„Tužilaštvo za organizovni kriminal je na osnovu krivične prijave MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica i to: Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka“, saopštili su ranije iz Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Edvin Prelić advokat Darka Šarića Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Kako nova.rs saznaje Darko Šarić je negirao sve optužbe.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana izvedena je velika akcija hapšenja u kojoj je pao Šarić, koji je označen kao vođa kriminalne grupe.

Juče su pripadnici SAJ, UKP i drugih službi MUP vršili pretrese na nekoliko lokacija. Između ostalog, tokom celog dana je bio pretres Šarićeve vile u Ulici Baje Pivljanina. Pljevljak je kasno uveče izveden iz svoje vile, odakle je potom odvezen u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a zatim i u pritvorske prostorije tužilaštva.

Osumnjičeni se terete za niz teških krivičnih dela, među kojima je i ubistvo, a privedeni su advokat Dejan Lazarević, huligan Uroš Mišić, policajci…

***

BONUS VIDEO: Kuća na Dedinju jutro nakon hapšenja Darka Šarića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare