Foto:Shutterstock

Saobraćajna policija je u toku prošle nedelje isključila je iz saobraćaja 20 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od 10 minuta.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 16 vozača (53%) isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača.

Pročitajte još:

Pored upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 15 vozača (50%) istovremeno je zatečeno u činjenju drugih prekršaja. sedam vozača koja su isključena zbog ovog prekršaja upravljali su vozilom bez vozačke dozvole, odnosno bez propisane vozačke dozvole za određenu kategoriju vozila, dok su tri isključena vozača bila pod dejstvom i psihoaktivnih supstanci i alkohola.

Trećina vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine. Najmlađi isključeni vozač ima svega 17 godina, i on je prilikom kontrole saobraćaja u Kruševcu zatečen da upravlja vozilom „mini one“, bez vozačke dozvole i pod dejstvom kanabisa, dok je rok važenja registracione nalepnice za vozilo istekao 23. septembra 2020. godine.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar