Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oko godinu i po dana nakon velikog hapšenja na imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi, reporteri portala "Nova" su prilikom obilaska na licu mesta zatekli policiju. Iako se postupak protiv Predraga Koluvije, prvog čoveka poljoprivrednog gazdinstva optuženog da je organizovano uzgajao marihuanu, uveliko vodi, i to u dva predmeta, postavlja se pitanje koga i zbog čega čuva policija.

Na imanju smeštenom usred kukuruznih polja, gde su se nekada nalazile plantaže marihuane zamaskirane iza slike poljoprivrednog gazdinstva koji se bavi uzgojom organskih proizvoda, danas nema ni marihuane, ni organskih đakonija. Makar bi tako trebalo da bude, pošto je policija još u novembru 2019. godine u velikoj akciji koja je opisivana kao spektakularna i istorijska, zaplenila skoro četiri tone marihaune u različitim oblicima.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U međuvremenu je protiv suvlasnika imanja Predraga Koluvije i njegovih saradnika pokrenut postupak, podignuta je optužnica, a oznaku „Jovanjica“, barem kolokvijalno, sada nose dva predmeta – jedan koji se vodi protiv Koluvije i njegovih ljudi i drugi koji obuhvata pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije koji su navodno sarađivali sa Koluvijom.

U takvoj (istorijskoj) akciji zaplenjena je droga i svi dokazi koji bi Koluviju i njegove zaposlene mogli da povežu sa ilegalnim biznisom prozivodnje i uzgoja marihuane. Zato se sada postavlja pitanje, šta policajci čuvaju na „Jovanjici“?

Prilikom poslednje posete na licu mesta zatekli smo naizgled zapušten put i objekte, ali takva slika stiče se samo izdaleka, jer kada se malo bliže priđe, jasno je da neko tu boravi. Još sa polovine sporednog puta vidi se policijski automobil parkiran ispred glavne, upravne zgrade. I on nije usamljen.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kada je do kapije izašao policajac praćen veoma glasnim psom koji je neprestano lajao, nije želeo da komentariše bilo šta što se tamo nalazi, već nam je rekao da odatle moramo da odemo. Zbog čega, ostalo je nejasno, baš kao i to šta ili koga policajac (ili više njih) čuva.

Ono što je evidento na licu mesta jeste da se na parkingu nalazi još nekoliko motornih vozila – beli „pik-apovi“ i drugi putnički automobili. Prema nepotvrđenim informacijama, ta vozila se tu nalaze još od hapšenja grupe, a s obzirom na to da je imanje tada i zapečaćeno, vlasnici navodno nisu uspeli da izvezu vozila. Zašto policija čuva zapečaćeno imanje, ostaje nejasno.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram