Foto: Nova.rs

Danima najavljivana proslava titule fudbalera Crvene Zvezde i njihovih navijača, pretvorila se sinoć u masovnu tuču i lomljenje inventara lokala kod Beton hale, na Savi. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je policija uhapsila 109 osoba i da je zbog nasilničkog ponašanja, u pritvoru zadržano njih deset. Ministar policije dan kasnije poručuje da se tako nešto više nikada neće ponoviti, dok se novinari koji prate dešavanja sa navijačkim grupama, pitaju zašto je takva proslava uopšte bila dozvoljena.

Prvi su proslavljali titulu, drugi su veče provodili u lokalima u Beton hali. Sve dok prvi nisu započeli tuču sa obezbeđenjem, među kojem su navodno bili i navijači Partizana, piše N1.

Na zemlji je završilo više od 100 učesnika incidenta u kojem je polomljen inventar nekoliko lokala.

Danas, lokali puni, kao i šetalište. Oni koji su za razgovor bili raspoloženi, za tuču su čuli iz medija.

„Čula sam da je ovde bio neki pokolj“.

N1: Pa šta mislite o tome?

„A šta da mislim, mislim da sve što se desilo nije moglo da prođe bez znanja države o tome“.

„Video sam nešto malo u medijima“.

N1: Pa da li se osećate bezbedno?

„Da, svakako“.

„Čuo sam da su se ovde sinoć potukli“.

Sreli smo i one koji su ovde bili i sinoć.

„Svi su bili tu“.

N1: A da li su oni koji su bili u kafićima bili uplašeni?

„Znate kako, sve je to bilo blokirano, most je bio blokiran. Neki kažu da su to navijači Zvezde se potukli sa ovima što čuvaju ove kafiće i splavove, ja ne znam tačno kako je bilo“.

„Mi smo brod na kojem su se vozili igrači zajedno sa stručnim štabom. Kada smo ostavili igrače tamo gde je trebalo mi smo se vratili ali policija je bila tu i sve je već bilo gotovo“.

Da se nešto tako nikada više neće ponoviti rekao je ministar policije Aleksandar Vulin koji se i sinoć našao na licu mesta tokom privođenja.

„Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen“, istakao je Vulin.

U obećanje ministra policije ne veruje novinar Slobodan Georgiev. Odgovornost je, tvrdi, na vrhu države.

„Država je dala huliganima da prave proslavu. Nek nas bude dosta između dva mosta. Juče su ti ljudi koji vode tribinu pokazali ko je glavni. Džaba se danas Vulin busa u prsa kako to nikada više neće da se ponovi. Pa što se desilo? Svi su znali da je Zvezda prvak. Što su pravili taj događaj? Što su zaustavljali grad? Zbog Zvezdinih navijača…“

Inače, neki od lokala u kojim se sinoć dogodio navijački obračun već su pominjani u medijima.

Menadžer nekoliko ugostiteljskih objekata Aleksandar Kajmaković u februaru je, dajući iskaz u postupku protvi grupe Veljka Belivuka, kako je preneo Blic, navodno rekao da je jedan od vlasnika restorana „Temperament“, uz njega i Slavišu Kokezu, i ministar Nebojša Stefanović. Te tvrdnje Stefanović je ubrzo dematovao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar