Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Četiri nova helikoptera H-14M u plavo-beloj i maskirnoj boji pojavili su se danas kasno popodne iznad palate Srbije. Helikopteri su u niskom letu preleteli pola Novog Beograda, da bi se iz dva koji su lebdeli iznad krova Palte Srbije spustili do zuba naoružani specijalci koji su krenuli prema svom cilju. Dok su helikopteri nadletali na ulici su se čule policijske sirene. Većina je pomislila da je u toku policijska akcija eliminisanja opasne kriminalne ili terorističke gupe, ali možda i početak borbe protiv dva ozloglašena kriminalna klana. Ne, nije, u pitanju su pripreme za policijsku vežbu.

Dok su helikopteri nadletali ispred istočnog krila poojavila su se borbena oklopna vozila točkaši Lazar 3, BOV Miloš i modernizovani BOV M16 koji su opkolili ulaz u istočno krilo.

Iz vozila iskočili su naoružani specijalci koji su uleteli u makete kuća koje su postaljene na obližnjem travnjaku.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dok policija na zemlji izvodi vežbe, u vazduhu se dešava konstantna aktivnost, gde je helikopterska eskadrila MUP-a Srbije angažovala sve novonabavljene helikoptere.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prisutni prolaznici zastajkuju i osmatraju. Ovaj policijski spektakl može da se posmatra sa Kalemagdanske terase prostora ispred Palate Srbije, a stanovnici Zemuna mogu da čuju helikoptere koji nadleću.

 

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 

Zbog policijske vežbe saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle je privremeno obustavljen. Zbog ove vežbe stvorila se takođe velika gužva, koja baš i ne prija vozačima koji se vraćaju sa sa posla. Zato se preporučuje vozačima da ovaj deo grada izbegavaju dok se vežba ne završi.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Za one koji vole da posmatraju helikoptere, ovo je idealna prilika da uživaju u H-145M u odnosu na gazele i belove koji su nadletali letos prostor ispred Palate Srbija.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare