Foto: ARMEND NIMANI / AFP / Profimedia

U selu Mogila u Kosovskoj Vitini sinoć oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat porodice Jovanović, a porodična kuća je tom prilikom obijena, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U požaru niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta.

U trenutku izbijanja požara u kući i dvorišu nije bilo nikoga, s obzirom na to da je glava porodice Blagoje Jovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo.

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navela je da će pomoći porodici pokojnog Blagoja Jovanovića da sanira nastalu štetu.

Podsećaju da je to već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u svega nekoliko dana.

Prethodno je u utorak kamenovana Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini, prilikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata.

Kancelarija za KiM zahteva da počinioci tog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku i insistira da prištinske institucije prekinu sa praksom nekažnjivosti zločina čije su mete Srbi i njihova imovina.

Na taj način im se, ističe se u saopštenju Kancelarije, ugrožava ne samo bezbednost, unosi dodatni nemir i strah, već se ugrožava i egzistencija Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

Prethodnih nedelju dana, navode, ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini.

Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku „Naša crkva“, u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar