Foto: Printscreen/YouTube/Online spotlight videos

Pripadnici Žandarmerije i novopazarske policije, upali su večeras u jedan lokal u okolni Novog Pazara u kome je zatečeno više od 100 ljudi, iako je radno vreme ugostiteljskih objekata, odlukom koju je doneo Krizni štab pre 14 dana, do 17 časova, zbog čega su krišli propisane mere u vreme pandemije koronavirusa. Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o restoranu "Emirovića raj" kod Novog Pazara čiji vlasnik je Halil Emirović.

U trenutku racije u kojoj je učestvovao veliki broj pripadnika Žandarmerije i novopazarske policije, ustanovljeno je da je u objektu bilo više od 100 gostiju, koji u vreme pandemije nisu smeli da budu tu.

Kako Nova.rs, nezvanično saznaje kod nekih gostiju pronađeno je i vatreno oružje.

Ko je Halil Emrović

Kako se navodi u Beloj knizi Ministarstva unutrašnjih poslova, Halil Emrović poseduje krojačku fabriku “Edihal” u Novom Pazaru koja je pokriće za njegovu osnovnu kriminalnu delatnost – krijumčarenje heroina iz turske preko Kosova i Hrvatske, za zemlje Zapadne Evrope.

Dalje se navodi da se u kamionima kojima prevoze teksas platno iz Turske švercuju velike količine heroina, kao i da je, prema Beloj knjizi, u jednom od takvih transporta pronađeno i oduzeto 113 kilograma heroina koji su vozili Halilov brat od strica Zamo Emrović zvani “Zamoran” i Muzafer Bihorac.

Foto: Bela knjiga

Heroin je u Istanbulu preuzeo od braće Semira i Munira, koji poseduju fabriku tekstila a trebalo je da se isporuči izvesnom Franji iz Zagreba, stoji u Beloj knjizi.

Dalje piše da je posle hapšenja Nirsa Hadžipećanina u Hrvatskoj i pronalaska 164 kilograma heroina, koji je transportovan autobusom autoprevozničke firme iz Sarajeva, Emrović imao velike probleme od sarajevskog podzemlja koji su ga osumnjičili da je umešan u oduzimanje navedenog heroina.

Krajem prošle godine, Emrović je napao Rasima Ljajića, potpredsednika i ministra u Vladi Srbije, u jednom kafiću u Novom Pazaru.

Podsetimo, ovaj restoran u žiži javnosti bio je septembra prošle godine kada je na društvenim mrežama osvanuo snimak v.d direktora Koridora Srbije Zorana Babića, na kom se vidi da uživa pušeći tompus dok mu peva folk pevač Aca Lukas, a provladini tabloidi su prećutali činjenicu da za istim stolom sedi i Novopazarac Halil Emrović, koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem heroina iz Turske.

Kako se vidi na snimku, Emrović i Babić sede za istim stolom, a prema saznanjima Nova.rs, snimak je nastao na rođendanu Emrovićevog sina.

Afera „Pazar“

Kako je Nova.rs pisala u maju ove godine, prema pisanju jednog od provladinih tabloida, afera “Pazar” potresla je srpsko tužilaštvo nakon objave teksta da su na proslavi rođendana tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Stanislava Dukića prisustvovali ljudi sa ozbiljnim kriminalnim dosijeom, a među njima i Halil Emrović koji je u Beloj knjizi Ministarstva unutrašnjih poslova doveden u vezu sa krijumčarenjem heroina. Za provladine tabloide problematično je bilo “druženje” tužilaca sa ljudima za koje se osnovano sumnja da su kriminalci, ali nisu doveli u pitanje dolazak Babića na Emrovićevo slavlje.

Samo desetak dana kasnije, na mrežama je osvanuo snimak v.d. Koridora Srbije i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Babića u društvu pevača Ace Lukasa, ali i Emrovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar