Foto:Facebook

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku kojom je sud proglasio nezakonitim snimak, na kojem se vidi kako se Đurđija Alempijević (23), bivša negovateljica Centra za zaštitu odojčati, dece i omladine u Zvečanskoj, bahato ponaša prema deci ove ustanove.

Na jučerašnjem pretresu, sud je odlučio da snimak, koji je telefonom napravila Beograđanka Maja Jelić i koji je posle objavljivanja na društvenim mrežama inicirao reakciju tužilaštva i podizanje optužnice protiv Alempijevićeve, izdvoji iz spisa dokaza. Kako je rečeno, snimak je pribavljen na „nezakonit način“, odnosno bez dozvole Centra, čime je narušena privatnost dece i njihovih staratelja.

Portparol Prvog osnovnog tužilaštva Slavica Jokić Janković rekla je za medije da će tužilaštvo uložiti žalbu na ovo rešenje suda.

Podsetimo, Đurđiji Alempijević sudi se zbog optužbi za zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica, za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako optužene ulazi u sobu sa bebama, noseći jedno dete za ruku koje potom baca u krevetac, a zatim drugo fotografiše telefonom.

Inače, na jučerašnjem pretresu saopšteno je i da je Centar u Zvečanskoj odlučio da pokrene postupak protiv svedoka Maje Jelić, jer je u njihovom objektu neovlašćeno snimala.

#related-news_1

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram