Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; privatna arhiva

Dvadesetjednogodišnji Ilija Glišović iz Atenice kod Čačka, koji se sumnjiči da je nasmrt izbo nožem majku, oca i dedu i dalje se nalazi na psihijatrijskom veštačenju u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, kaže za Nova.rs njegov branilac po službenoj dužnosti Radisav Vesović.

Prema njegovim rečima, njegov klijent je samo jednom dao iskaz, kada se branio ćutanjem.

„Njegovo stanje procenjuje tim neuropsihijatara i psihijatara, to može da potraje. Ne mogu da preciziram koliko će vremena biti neophodno“, rekao je on. Vesović ističe da su izvedeni dokazi sa saslušanja u istrazi i uzete su izjave od svedoka.

„Taj postupak vodi ZVT Anka Bradić, ali istraga i dalje traje. Dok traje, ona ne može ni da daje činjenice u javnost koje bi uticale na tok istrage“, objasnio je advokat. Trenutno se, kako kaže, izvode drugi dokazi i veštačenja – forenzička i obdukciona.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Ilija G. Foto: Privatna arhiva

„Kada se sve to sklopi, uzmu rezultati njegovog psihičkog stanja biće podignuta optužnica“, naveo je Vesović.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Glišović je bio šizofreničar, pa smo pitali njegovog branioca da li je to tačno, a on odgovara:

„Činjenica da je lečen u Opštoj bolnici Čačak i na klinici Dr „Laza Lazarević“ ukazuje da je imao neki zdravstveni problem, ali to ne mogu da vam potvrdim, jer nisam lekar. To će oceniti specijalisti doktori iz Centralnog zatvora. Ima tu i nekih drugih stvari zbog kojih je on bio hospitalizovan, tako da će konačnu reč dati struka. Na to ne mogu da utiču ni tužilac, ni branilac“, zaključio je Vesović.

Podsećamo, Centar za socijalni rad iz Čačka je dao procenu da je Ilija Glišović bezbedan po okolinu, nakon lečenja koje je sprovedeno u dve zdravstvene ustanove, ali je on osmog aprila, odnosno nekoliko meseci kasnije, kako se sumnja, usmrtio oca Milana (57), četrdesetdevetogodišnju majku Slađanu i nepokretnog dedu Sretena, starog 87 godina.

Nakon što ga je uhapsila policija, 9. aprila, proveo je dva dana u čačanskom zatvoru, a potom prevezen u bolnicu CZ, gde se obavlja psihijatrijska procena.

Ministarstvo: Pokrenut disciplinski postupak

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, po službenoj dužnosti, a u skladu sa zakonom, izvršilo je nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad grada Čačka u vezi nasilja u porodici koje je izvršio Iilija G. iz Čačka, a koje je rezultiralo smrću troje članova ove porodice, saopštilo je ministarstvo juče.

„Ministarstvo je sačinilo izveštaj u kojem je konstatovano da stručni radnici Centra za socijalni rad grada Čačka u vršenju poslova zaštite od nasilja u porodici G. nisu postupali u potpunosti u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Zbog navedenih propusta Ministarstvo je izdalo naloge direktoru Centra za socijalni rad grada Čačka. Između ostalog, naloženo je da direktor, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz zakona koji reguliše radne odnose, pokrene postupak i utvrdi da li u postupanju stručnih radnika koji su učestvovali u zaštiti porodice G. ima elemenata disciplinske odgovornosti i da o tome izvesti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u roku od 20 dana“, navodi se.

Bonus video: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar