Foto:Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 22 vozača, među kojima jednog zbog nasilničke vožnje i jednog zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Četrdesetšestogodišnji vozač „opela“ je, kako se sumnja, sinoć u Nišu upravljajući vozilom sa 2,37 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u parkirano vozilo.

Tokom kontrole, zaustavljen je i tridesetšestogodišnjak koji je vozio „opel“ pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Obojici je određeno zadržavanje nakon čega će biti sprovedeni sudiji Prekršajnog suda u Nišu.

Pročitajte još:

Policija je na području grada alkotestirala dvojicu muškaraca starosti 50 i 35 godina koji su vozili „golf“ i „ladu“ i utvrdila da imaju 1,84 i 1,42 promila alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja su isključeni i vozači „pežoa“ i „golfa“ koji su vozilima upravljali sa 1,45 i 1,37 promila alkohola.

Njima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Nišu – zaplenjeno 154 kg marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar