Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu, u večernjim časovima, u periodu od 18 do 21 časa, sproveli su akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa posebnim akcentom na kontrolu motociklista i tom prilikom sankcionisali ukupno 19 vozača motocikala, saopštio je večeras MUP.

Od navedenog broja sankcionisanih motociklista, troje vozača je vozilo pod dejstvom alkohola u organizmu, a jedan je upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zbog čega je zadržan u službenim prostorijama policije. Takođe, trojica
motociklista nisu imala odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli za upravljanje motociklom, dvojica vozača nisu nosila zaštitnu kacigu, jedan je vozio motocikl sa prekrivenim tablicama, dok je jedno vozilo bilo neregistrovano, a čak šest je
bilo sa isteklom registarskom nalepnicom.

Tom prilikom, sedam motociklista je isključeno iz saobraćaja. Takođe, u pojačanoj kontroli saobraćaja otkriven je jedan vozač automobila koji je bio pod dejstvom alkohola i on je isključen iz saobraćaja.

Protiv svih vozača, saobraćajna policija će podneti odgovarajuće prekršajne prijave.

„Apelujemo na sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Novi protest i blokada saobraćaja zbog gradnje parkinga pored škole u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar