Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

U Višem sudu u Zaječaru danas je izrečena presuda za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu. Davor Pernić i Maja Bađikić osuđeni na ukupno 72 godine zatvora.

Krivično veće Višeg suda u Zaječaru osudilo je danas na ponovljenom suđenju Maju Bađikić (29) iz Dupljana na 35 godina, a Davora Pernića (38) iz Jabukovca na 37 godina zatvora zbog ubistva Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) u zaseoku Velja Vratne u Jabukovcu avgusta 2019.

Pročitajte još:

U kaznu će im biti uračunato i vreme provedeno i pritvoru, rečeno je danas.

Davoru Perniću i Maji Bađikić ponovo se sudi jer je prethodnu presudu, donetu aprila prošle godine, ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i „nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“ u odnosu na Maju Bađikić, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Davor Pernić Foto: privatna arhiva

Prethodnom presudom Pernić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 36 godina za teško ubistvo Kazimirovića i njegovih najbližih rođaka, ali i za nelegalno držanje čitavog arsenala koji je pronađen zakopan na imanju njegovog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu. Maji je, međutim, prethodnom presudom dosuđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, između ostalog i zbog toga, što je Pernića „podstrekivala na zločin“, pišu Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar