Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksadnar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić politički cilj vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera, a da je Evropol upozorio Srbiju da je atentat spreman za prvu polovinu ovog meseca.

„Aleksandar Vučić nije čovek koji se bavi kriminalom da bi učestvovao u mafijaškim obračunima, već se isključivo bavi politikom“, kazao je Vulin tokom gostovanja na TV Pink.

Komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je odbacio da ima veze sa navodima o atentatu na Vučića, Vulin je rekao da Đukanović nikada nije pomenut u tom kontekstu, ali da se on sam „prepoznao kao šef Radoja Zvicera“.

„U Crnoj Gori koja ima birača nešto manje nego Novi Beograd niko nije primetio da su formirana dva najmoćnija evropska klana – kavački i škaljarski. Nije to primetila bezbednosna agencija, policija niti politika. Ne bi Zvicer postojao da nije bilo političkog šefa“, dodao je Vulin.

Vulin je naveo da će Radoje Zvicer „morati da beži i da se skriva“, a da mu je zbog toga kriv Aleksandar Vučić.

„Zar mislite da politički šef ne vidi Aleksandra Vučića kao najveću prepreku na Balkanu. Vučić je uništio najmoćniji i najsuroviji klan u Evropi. Evropol je rekao da su ostali zgroženi kad su videli šta su Veljko Belivuk i Marko Miljković radili“, naglasio je on.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare