Aleksadnar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da lake i teške droge ne postoje i da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana dok god je "na čelu Srbije Aleksandar Vučić".

„Čak 80 posto krivičnih dela nastaje i proističe zbog droge. Srpska policija nastavlјa žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući našu decu, našu omladinu. Lake i teške droge ne postoje, i baš kao što hapsimo one sa kilogramima kokaina ili heroina, isto tako hapsimo i one sa jednim džointom“, rekao je ministar Vulin u Studentskom gradu, gde je razgovarao sa studentima povodom obeležavanja 26. juna – Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

„Dok je predsednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi“, dodao je Vulin.

On je naveo da je Studentski grad kontrolisano i bezbedno mesto, saopštio je MUP.

„U Studentskom gradu borave studenti iz svih krajeva Srbije, uče, druže se, treniraju, ali u kontrolisanim uslovima uz najviše mere zaštite. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova redovno patroliraju i obilaze Studentski grad, preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti kako bi bezbednost studenata bila na najvišem nivou“, izjavio je Vulin.

BONUS VIDEO – Pripadnici MUP-a razbili laboratoriju marihuane u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare