Aleksandar Vulin Cacak poseta
Ministar policije Aleksandar Vulin u poseti Policijskoj upravi Čačak Foto:MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Čačku da je policija uspešna onoliko koliko se svaki građanin oseća sigurno i bezbedno na ulici, u svom kvartu, gradu, saopštio je MUP.

„Vaš glavni zadatak je da svakog ko počini nasilje, ukrade, pokuša otmicu, počini ubistvo brzo otkrijete i uhapsite. Naše ulice moraju biti bezbedne“, istakao je ministar Vulin nakon obilaska Policijske uprave Čačak i sastanka sa njenim rukovodiocima.

Aleksandar Vulin Cacak poseta Aleksandar Vulin Cacak poseta
Aleksandar Vulin Cacak poseta Aleksandar Vulin Cacak poseta

Ministar je naglasio da pokušaji pojedinaca koji žele da omalovaže rad policije napadajući nosioce borbe protiv organizovanog kriminala neće obeshrabriti nijednog policijskog službenika, već da će naprotiv, policija u borbi za bezbedno detinjstvo naše dece biti još čvršća i upornija.

„Koliko smo uspešni u zaštiti običnog građanina, toliko smo uspešni kao policija“, poručio je ministar Vulin i istakao da bezbednost jeste primarni zadatak policije, ali da je u tome izuzetno važna uloga celog društva, posebno lokalnih samouprava.

Ministar Vulin, koji se tokom posete Čačku, sastao i sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, istakao je dobru saradnju policije i lokalne samouprave u ovom
gradu i izrazio očekivanje da će ona i u narednom periodu, kroz zajedničke projekte, biti unapređena.

Ministar je na početku obilaska Policijske uprave u Čačku položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram