VULIN I NEHAMER
Foto: MUP Srbije

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije, Aleksandar Vulin i Karl Nahamer, ocenili su danas da Srbija i Balkan ne mogu postati "parking" za migrante i da su sve zemlje saveznice u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i iregularnih migracija.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Vulin i Nahamer su potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija.

Foto: MUP Srbije

Vulin je istakao da će Srbija učiniti sve da njene granice budu sigurne i bezbedne i da se što manji broj iregularnih migranata nađe na teritoriji Srbije.

„Što manje migranata bude u Srbiji, to će ih manje biti u Austriji“, rekao je Vulin.

Govoreći o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, Vulin je naglasio da su teroristi neprijatelji svake države na svetu i da ono što se dogodilo 2. novembra u Beču može da se dogodi i u Beogradu ili bilo kom drugom gradu na svetu.

Foto: MUP Srbije

On je dodao da su za Srbiju Kfor i Unmik, kao i Euleks u policijskoj komponenti jedini regularni i priznati organi vlasti na prostoru Kosova i Metohije, te zahvalio Austriji što ne smanjuje prisustvo ni u Kforu, ni u Euleksu.

Nehamer je istakao da Vulin ima njegovu punu podršku u stavu da nijedna zemlja na Balkanu ne sme postati „parking“ za iregularne migrante.

Foto: MUP Srbije

On je istakao da je juče obišao kontigent austrijskih policajaca koji sa srpskim kolegama patroliraju na granici Srbije i Severne Makedonije i ocenio da je ta zaštita granice od važnosti za Austriju jer se tako štite i njene granice i bezbednost.

Ukazao je da je sa Vulinom razgovarao o nastavku saradnje u oblasti rada obaveštajnih službi u borbi protiv terorizma.

Foto: MUP Srbije

On je direktoru policije Vladimiru Rebiću i načelniku Sektora za međunarodnu saradnju Zoranu Lazarovu uručio veliki zlatni orden časti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar