Aleksandar Vulin i Sanja Mihajlovic
Aleksandar Vulin i Sanja Mihajlović Foto:MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ZORAN ZIVKOVIC/Ivan Dinić/Nova S

Sanja Mihajlović, majka mladića Gorana Mihajlovića čiji se nestanak dovodi u vezu sa grupom Veljka Belivuka, u razgovoru za portal Nova.rs, osvrnula se na navode ministra policije Aleksandra Vulina da je u vikendici Velje Nevolje u Ritopeku, u mašini za mlevenje mesa, pronađeno nekoliko DNK tragova. Ona ističe da ovakvo ponašanje državnog vrha, odnosno iznošenje detalja istrage u javnost, vidi kao ubiranje poena, dok sa druge strane, porodice nestalih mladića nemaju nikakvih informacija o svojim najbližima.

Podsetimo, Vulin je juče izjavio da su na industrijskoj mašini za meso nađeni DNK tragovi nekoliko osoba.

Pročitajte još:

„Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana“, istakao je ministar Vulin.

Dok se sa jedne strane ministar policije hvali postignutim rezultatima istrage u medijima, sa druge, porodice mladića, čiji se nestanci dovode u vezu sa Belivukovom ekipom, nemaju nikakvih saznanja o tome dokle se stiglo. Među njima je i Sanja Mihajlović, koja 25 meseci nema saznanja o svom sinu Goranu i da li je policija na pragu razrešenja tog slučaja.

„I dalje nas niko nije kontaktirao, otprilike se sve svodi na to da bi trebalo da čitamo iz medija i da se tamo informišemo. Niko nas ne kontaktira, niko nije tražio DNK uzorke, ništa. Banalna stvar je da treba da se informišemo preko medija, a što smo prinuđeni da radimo. Videla sam šta je ministar Vulin rekao, napominjem da smo se obraćali povodom tog objavljivanja podataka i REM-u, međutim, ništa nismo postigli. Iz vrha države rade kako hoće i kako im se prohte. Ovo je neko ubiranje poena“, kaže Mihajlovićeva.

Ona dodaje i da bi istragu trebalo da vodi tužilac.

„Ako već dođe do nekih stvari i saznanja, mislim da bi o tome trebalo da obavesti tužilac, a ne Vulin, ili da uopšte ne daju. Uopšte se ne slažem sa iznošenjem tih skadaloznih i monstruoznih činjenica, kako ih oni nazivaju, da je nađeno još 12, 13  DNK tragova u toj mašini za mlevenje mesa. Ja 25 meseci i 11 dana živim sa činjenicom da mog sina nema, ali je strašno da razmišljam da je na takav način okončao život. Jako je neprimereno da se to na takav način iznosi u javnosti, a da pritom porodice ne znaju da li su nađeni DNK uzorci naših najrođenijih“, kaže ova majka i dodaje:

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

„Prvo, ako postoje dokazi, trebalo bi nas porodicu da obaveste. Mi ne znamo koliko je stvarno DNK tragova pronađeno, ne znamo ništa. Ovo je sve kao horor film, ujutru u šest sati na glavnim vestima na Pinku saznajemo za detalje istrage. Time se jasno pokazuje koliko nemaju poštovanja prema roditeljima. Žrtva, kakva god da je, je žrtva“, ističe Mihajlovićeva.

Njen sin Goran poslednji put je viđen početkom aprila 2019. godine, od kada mu se gubi svaki trag. Mihajlovićeva je dosad kucala na sva moguća vrata kako bi saznala ima li pomaka u istrazi Goranovog nestanka, međutim, uvek je nailazila na zid i reči „istraga je u toku, ne možemo ništa da vam kažemo“.

Ona apeluje na sve porodice nestalih mladića, da joj se jave da zajedničkim snagama dođu do istine.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njegov nestanak takođe se dovodi u vezu sa grupom vođe navijača Veljka Belivuka. Belivukov klan uhapšen je početkom februara ove godine, a na teret im se stavljaju najteža krivična dela, među kojima su ubistva, iznude i otmice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare