Aleksadnar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je da je policija identifikovala i procesuirala sve one koji su u proteklom periodu slali dojave o postavljenim bombama sa teritorije Srbije, navodeći da je u prvih pet meseci prošle godine izvršeno 10 kontradiverzionih pregleda, a u istom periodu ove godine čak 1.046.

„Protiv Srbije se vodi specijalni rat, identifikovali smo lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestili inostrane partnere od kojih očekujemo adekvatnu reakciju… Ostvarena je saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Republike Mađarske“, poručio je Vulin na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, saopštio je MUP, piše N1.

Pročitajte još:

On je dodao da kada se radi o dojavama sa teritorije Srbije, pripadnici MUP su rasvetlili svaku, pronašli izvršioce i procesuirali ih.

„Još jednom poručujem svim građanima da će naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ostati mirna i stabilna“, poručio je Vulin.

Sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija, sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u objektima na teritoriji Srbije, pored stalnih članova ovog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Tokom maja u više od 300 škola širom Srbije stigle su dojave o bombama, a na njihovoj meti bili su i mostovi u Beogradu, tržni centar, ZOO vrt, restorani, železnička stanica.

BONUS VIDEO: Razbijena krimi-grupa: Otkrivene dve laboratorije za proizvodnju marihuane u Starim Banovcima i Batajnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare