Vulin obišao Žandarmeriju i prisustvovao vežbi

Hronika 03. mar. 202115:33 > 15:38
Podeli:
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas, nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice, koji su jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlje, saopštio je MUP.

Ministar je, kako se navodi, u bazi beogradskog Odreda Žandarmerije istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

„Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je ministar Vulin i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi rada, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Ministar je precizirao da će država nastaviti da ulaže u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, ali i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke, jer samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice.

„Građani od vas očekuju maksimalnu posvećenost i rad, znaju da ste tu da brinete o njima i njihovoj bezbednosti. To poverenje ne smemo izigrati“, naveo je ministar Vulin i naglasio da bezbednosni sistem Srbije nikada neće dozvoliti, što je i pokazao, da kriminalci na našim ulicama i u našim gradovima šetaju slobodni misleći da su zaštićeni.

„Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija“, poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram