Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na Goču da će MUP nastaviti da ulaže u obuke i opremanje pripadnika policije za otkrivanje laboratorija za proizvodnju droga, kako bi se još efikasnije borili protiv ovog zla, ističući da je svaki narko-diler potencijalni ubica naše dece.

„Narko-dilerima treba suditi kao ubicama, ali sudili im tako ili ne, na nama je da učinimo sve što možemo da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, kao i ona koja se uveze, nikada ne stigne do naših ulica“, rekao je Vulin u Nastavnom centru „Mitrovo polje“ gde je prisustvovao prikazu obuke za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija.

Prema njegovim rečima, značaj ovog centra i obuke koja se u njemu sprovodi ogleda se u sticanju znanja i veština koje će omogućiti da policija na samom izvoru otkrije narkotike, pronađe proizvođača i udari narko-dilere tamo gde ih najviše boli – u proizvodnju droga.

„Kada sasečete proizvodnju oni više neće biti u stanju da truju i ubijaju našu decu. Zato će MUP učiniti sve da se znanje i oprema kojima Centar raspolaže distribuira ka čitavom Ministarstvu, kako bi policija bila još spremnija i sigurnija u borbi protiv ovog strašnog zla“, poručio je ministar.

On je pojasnio da droga u našu zemlju dolazi i iz drugih zemalja, ali da se veća količina droge koja se prodaje na našem prostoru proizvodi na teritoriji Srbije, u odgovarajućim laboratorijama, zbog čega policija mora da bude obučena i spremna da ih otkrije i deaktivira.

Rukovodilac obuke za borbu protiv droga Saša Gajić istakao je da je obuka koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova kvalifikovana u Evropi i svetu kao jedna od najboljih i da profiliše MUP kao strateškog partnera u ovoj oblasti svetskim policijama.

Prema njegovim rečima, obuka se sprovodi u skladu sa najsavremenijim metodama i tehnologijama i podrazumeva obuku za otkrivanje i deaktiviranje laboratorija za proizvodnju narkotika, kao i hapšenje osumnjičenih.

Foto: MUP Srbije

Imajući u vidu širi društveni značaj borbe protiv narkotika, kao i opasnost po okolinu koju mogu da izazovu laboratorije za proizvodnju narkotika, znanje i stručnost policijskih službenika u njihovoj deaktivaciji, kako je naveo, izuzetno su značajni za podizanje nivoa bezbednosti.

Instruktorski tim prikazao je vežbu otkrivanja i deaktiviranja ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, kao i vežbu blokada mesta krivičnog dela i hapšenja naoružane kriminalne grupe.

Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao i prostorije u kojima se obuka izvodi, saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare