Foto:MUP Srbije

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vulin i Dragan Lukač potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva.

Ocenili su da će na taj način biti dodatno učvršćena saradnja ministarstava, ojačane vazduhoplovne strukture policije i osigurano da helikopterske jedinice Srbije i RS budu „još brže i efikasnije u obavljanju svojih zadataka“.

Ministar unutrašnjih poslova RS je naveo da će potpisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno-tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice i doprineti da se ona efikasnije stara o bezbednosti i sigurnosti građana, saopšteno je iz MUP.

Dodao je da je saradnja ministarstava unutrašnjih poslova „na svim nivoima odlična, od saradnje u oblasti obuka do razmene operativnih podataka u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala“.

Ministri su podsetili da je zajedničko operativno delovanje dve policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, osumnjičenog za brojna krivična dela u regionu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar