Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nekadašnji funkcioner FK "Partizan" i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić došao je danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal kako bi podneo zahtev da bude ispitan u svojstvu svedoka kako bi, kako tvrdi, otklonio, svaku sumnju da on ima bilo kakve veze sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U svom zahtevu profesor Vladimir Vuletić navodi da je preko najviših predstavnika izvršne vlasti i njihovih prijatelja zaduženih za medijski linč označen kao pripadnik Belivukove grupe.

„Zbog toga sam u želji da otklonim bilo kakvu sumnju u moju povezanost sa bilo kojim krivičnim delom učinjenim od strane ove grupe, tada odlučio da se obratim Vama i na taj način što ću zatražiti da me saslušate u svojstvu svedoka ili eventualno osumnjičenog, ukoliko nalazite da postoji dovoljan stepen sumnje u navodnu povezanost mene i osumnjičenih u predmetu koji vodite“, navodi se između ostalog u Zahtevu za ispitivanje u svojstvu svedoka.

U razgovoru za naš portal, Vuletić kaže da tužilac danas nije bio u zgradi, ali da je zahtev ostavio.

„Bio sam nekoliko puta na razgovor u SBPOK-u, i onda su me pozvali i peti put da idem, i to neposredno nakon završetka emisije. Ja sam inspektorima postavio pitanje „po kom osnovu me pozivate, ko vam je dao nalog, ali oni ne znaju šta da mi kažu. Ne pada mi više na pamet da dolazim po istom osnovu kao na primer 26. maja. Onda sam 22. juna, dao dopunu te izjave, samoinicijativno. Predao sam zapisnik i pitao da li neko želi da me sasluša, oni su rekli da niko ne želi“, kaže Vuletić te dodaje da s obzirom na Zakon o krivičnom postupku, građanin ne može biti prinudno doveden dva puta po istom osnovu, za isto krivično delo.

On navodi i da se nikad ne radi da SPOK daje saopštenje za javnost, i za njega je to prosto neverovatno.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Kanadski sestrić, nervozan, po nalogu svog postupajućeg šefa naravno privatizuje SBPOK i onda izjava ‘mi ćemo sa njim da obavimo razgovor“. To jednostavno tako ne ide u pravnoj državi. To je bila pretnja, i to su sproveli u delo. Pošto je Tužilaštvo za organizovani kriminal iznad SBPOK-a, otišao sam pravo tamo, na svoju inicijativu, što niko nije uradio“, kaže Vuletić te dodaje da zahteva da bude saslušan kao svedok, pošto smatraju da zna nešto i da je sam otišao jer ne želi da ponovo bude presretnut.

Osvrćući se na zapisnik koji je pre nekoliko dana pokazao, kaže da je sam učestvovao u pravljenju tog zapisnika i njegovom sastavljanju.

„Zapisnik je kredibilan. Oni kažu nema ugovora, nego da ima zapisnik na kome je doneta odluka. Ako nema ugovora, onda se otvara sumnja da je Milorad Vučelić izvršio krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica. Njima je trebalo samo 18 sati da kažu: „Evo nema ugovora“, a da pritom ništa od onoga što sam rekao nisu demantovali“, zaključuje Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare