Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon što je SBPOK saopštio da nisu tačni navodi Vladimira Vuletića o povezanosti Milorada Pušice, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), sa bunkerom na stadionu JNA, koji je navodno pripadao grupi Veljka Belivuka, oglasio se i profesor rekavši da je simptomatično da je pomenuta služba za manje od 24 časa utvrdila da nema ugovora između JSDP i preduzeća "Mitona D.O.O". Istakao je i da je SBPOK postao "servis kanadskog sestrića".

„Simpatično, po potrebi ažurni, SBPOK, koji je postao privatizovani servis kanadskog sestrića, za manje od 24 časa je utvrdio da nema ugovora izmedju JSDP i preduzeća „Mitona D.O.O“.
Požurio je i da saopšti da je V. Vuletić izneo lažne vesti i da će sa njim razgovarati. Ono što, međutim, kanadski sestrić prenebregava je da V. Vuletić nikada nije pomenuo nikakav ugovor, već je dostavio fotokopiju zapisnika sa sednice UO JSDP od 7. 6. 2017. na kojoj je doneta odluka o izdavanju restoranskog i pratećeg prostora Mitoni DOO.“,  saopštio je Vuletić i dodao:

Pročitajte još:

„Međutim, ovo kanadsko-sestrićko saopštenje sada otvara brojna pitanja: Da li je iko demantovao postojanje odluke UO JSDP od 7. juna 2017.? Ako ugovora nema, zašto ta odluka nikad nije stavljena van snage? Da li je moguće da je M. Vučelić, sada već dve godine nezakoniti predsednik JSDP (usled isteka mandata) tada zloupotrebio položaj odgovornog lica i, samo na osnovu odluke UO JSDP, bez ugovora, via facti omogućio ulazak u posed objekta Mitoni DOO.? Da li je moguće da se ovaj ugovor krije kao što se krila odluka UO JSDP od 7. juna 2017.? M. Vučelić je, i to ne jedini u JSDP i FKP, izrazito sklon skrivanju, antidatiranju i falsifikovanju službenih akata, i on(i) to odlično zna(ju). Zašto su u SBPOK juče, prilikom predaje dokumenta, odbili da razgovaraju sa V. Vuletićem, koji je tu želju izrazio, a sada nagoveštavaju razgovor sa njim?“, navodi Vuletić u saopštenju.

Pretpostavlja se da Vuletić pod „kanadaskim sestrićem“ aludira na ministra policije Aleksandra Vulina zbog ranije afere o kupovini stana.

On je naveo i da se raduje svim daljim postupanjima SBPOK, s obzirom da su iz pomute službe najavili da će razgovorati s njim povodom dostavljanja lažnih informacija.

„Samo u silovanoj pravnoj državi, kada objavite odluku UO JSDP oni vam saopšte da nema ugovora i da ne govorite istinu. Samo u silovanoj pravnoj državi privatizovani SBPOK služi zataškavanju a ne otkrivanju istine, baš kao što kod funkcionera SNS, samo na pitanje ko je M. Pušica, vlada potpuna omerta. Radujemo se svim daljim postupanjima SBPOK i najavljujemo da ćemo povratiti i osloboditi otetu i silovanu pravnu državu. Njeni otmičari i silovatelji tada će uvideti da je dura lex sed lex – zakon je jednako surov za sve“, navodi se u saopštenju pokreta „Crno na belo“.

Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, Vuletić je tokom jučerašnjeg dana u SBPOK dostavio dokumenta koja ukazuju da je Pušica, inače trgovac oružjem, zakupac restorana na stadionu JNA. Reč je o restoranu u kojem je pronađen bunker, a koji je, kako tvrdi MUP, koristila grupa Veljka Belivuka.

Inače, u pomenutom bunkeru pronađen je i snajper.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar