Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe vlasnika "Atlas grupe" Duška Kneževića, treći put je ponudio Višem sudu stan i 5.000 evra da bi se branio sa slobode.

To je za podgorički Dan potvrdio Borivoje Borović, jedan od njegovih advokata.

Pozivajući se na svoja saznanja, Dan piše da je tužilac dao saglasnost da se Vujošević, uz ponuđenu garanciju pusti iz pritvora, a konačnu odluku doneće Vanraspravno veće Višeg suda narednih dana.

Vujošević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije biznismena Duška Kneževića, kojeg zvanična Podgorica potražuje zbog niza krivičnih dela, počinio krivično delo vršenje protiv zakonitog uticaja.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, ali je pred istražiteljima to demantovao.

Vujošević je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv Kneževića i članova njegove kriminalne organizacije.

Vlasnik „Atlas grupe“ Duško Knežević je ranije objavio niz audio-snimaka telefonskih razgovora u kojima Vujošević priznaje da je u njegovo ime pregovarao sa VDT-om Ivicom Stankovićem i ostalim tužiocima.

Na snimcima tih razgovora se, između ostalog, čuje kako Vujošević potvrđuje da je novac koji mu je davao Knežević nosio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da bi olakšao položaj vlasnika „Atlas grupe“ i njegovih saradnika u postupcima koji se protiv njih vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić doveo je u sumnju autentičnost tih snimaka.

Specijalno državno tužilašvo podiglo je optužnicu protiv Duška Kneževića, Nenada Vujoševića, Aleksandra Vilotijevića, Srđe Pavićevića i Olge Stanković zbog sumnje da su postali članovi kriminalne organizacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram