Sinofarm kineska vakcina
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Pojedini građani Vranja, prodavali su građanima Makedonije vakcine, i to za 40 evra po dozi, zbog čega su pripadnici BIA uhapsili dva Vranjanca, nezvanično saznaju Infovranjske.

„Ako je priča istinita, Vranje je doživelo još jednu veliku bruku u režiji lokalnih naprednjaka. Naime, prema više nezvaničnih, a međusobom nepovezanih izvora, vakcinacija građana Severne Makedonije u Vranju praćena je i do sada neviđenom brukom“, pišu Info Vranjske.

Obavešteni sa lica mesta da pojedinci prodaju vakcine Makedoncima, i to za 40 evra za dozi, u akciju su stupili pripadnici BIA-a, i pod sumnjom za ovaj „posao“ u PU Vranje priveli dva poznata Vranjanca.

Ako je vest tačna, onda se mora proveriti i čitav lanac, – ko im je, naime, doturao vakcine, sa kim su delili zaradu, koliko je vakcina prodato i slično.

Ali, čitavu priču zaustavio je, priča se, lično prvi naprednjak juga Srbije Dragan Stevanović Boske, pre svega da bruka ne bi pukla nadaleko.

Ovako, sve bi moglo ostati na nivou medijskih naklapanja, a posao bi, mogao da se odvija, nesmetano, i dalje.

Ali…

Pošto je, priča se, Boske skroz izgubio razum od besa zbog ovog dešavanja, neko će morati da plati za čitavu bruku.

Prema nekim saznanjima, privatni prodavci državnih vakcina bili su iz jedne javne ustanove, funkcioner i njegov nezvanični zamenik, i obojica privedenih pripadaju SNS-u.

Ima li to neke veze sa smenama na gradskom odboru naprednjaka u petak ostaje da se vidi.

Tu su još dva detalja: lično odgovorna za vakcinaciju direktorka ZC-a Ljiljana Antić, pred svedocima je vikala na volontere Kancelarije za mlade i udaljila ih sa lica mesta kada su tu bili Makedonci.

Praktično sutradan, gradonačelnik je za te iste volontere napravio prijem u Skupštini grada.

Da se odobrovolje, da neko ne progovori?

Za sada, jasno je da je nečega bilo, da će stvar daleko odjeknuti čak i da je samo delimično istinita i da neko mora zbog toga da odgovara.

Da li će sve ići baš tim smerom, videće se, ali prvi napori države očigledno ne idu u pravcu raskrinkavanja čitave priče, nego u pravcu njenog prikrivanja.

Rašta to i čemu, možda neko i zna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar