Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Miroslav Vučković (26) iz Jarka, osuđen je u petak u Višem sudu na kaznu zatvora do tri godine i zabranu upravljanja vozila B kategorije na dve godine. Tokom ovog krivičnog postupka dokazano je da Vučković izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja 7. maja 2018 godine kada je u saobraćajnoj nesreći poginuo njegov najbolji drug Igor Veselinović (24) iz Jaraka i to ispred kuće u kojoj je živeo.

Jedan od svedoka ove saobraćajne nesreće Radivoje Živanović, pred sudijom Miodragom Rosićem, opisao je kako je te noći oko dva sata iza ponoći vozilo ”folksvagen buba”, prvo odseklo telefonsku banderu, udarilo u jednu pa drugu ćupriju a zatim se prevrnulo na krov.

„Njih dvojica, Miroslav i Igor, bili su u jednom vozilu i trkali se ulicama sela sa drugim vozilom koje je upravljao Borko Markićević. Miroslav je obišao Borka i vratio se u svoju voznu traku, a onda sam video nekoga kako pretrčava ulicu možda na desetak metara od kola“, rekao je svedok strašnog događaja. Vučković koji je radio u Londonu, došao je u svoje mesto da bi bio i na seoskoj slavi, ali i da provoza druga u novom vozilu koje je tek tada kupio. U završnoj reči u sudnici on je grcao i plakao, jedva izgovarajući reči, piše Mitrovica info.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar