Foto: Vesna Lalić/Privatna arhiva/MUP

Šest punih godina proteklo je od pogibije mladog Beograđanina Luke Jovanovića (21), kog je Brankovom mostu, dok je gurao pokvaren automobil svog prijatelja, pregazio "mini kantrimen", kojim je upravljao Marko Milićev, jula 2014. Tragična pogibija mladića i potraga za vozačem koji je pobegao nakon nesreće, ubrzo se pretvorila u jedan od najkontroverznijih slučajeva u srpskoj kriminalistici, koji do danas, zbog brojnih nedorečenosti i misterija, nije u potpunosti rasvetljen. Bojan Jovanović, otac stradalog mladića, kazao je za Nova. rs da još uvek čeka odgovore na mnogobrojna pitanja, ali i da sumnja da će ih ikada dobiti.

Luka Jovanović FOTO: privatna arhiva

Slučaj „kantrimen“ dospeo je u žižu javnosti početkom avgusta 2014, kada je Bojan Jovanović izašao na Brankov most, noseći u rukama fotografiju svog stradalog sina, kako bi izrazio protest što policija ni posle nekoliko dana od nesreće nije uhapsila odbeglog vozača koji mu je pregazio sina.

Sama nesreća nije izazvala veću pažnju javnosti jer s dogodila u isto vreme kada je čitava Srbija tragala za nestalom Tijanom Jurić iz Bajmoka. Nakon Bojanovog tihog protesta, oči javnosti bile su uprte samo u njega i policiju, čiji su neobični potezi i usporeno vođenje istrage odmah nametnuli utisak u javnosti da se neko – krije i štiti.

Čak i nakon hapšenja Milićeva i njegovih saputnika, koje je takođe bilo krajnje neobično i spektakularno, utisak da je sa slučajem direktno ili indirektno povezan još neko, ostao je primaran. U prilog mu je išla i činjenica da „kantrimen“ do dans nije pronađen, pa je i sam Bojan Jovanović verovao da je ključ cele misterije u imenu njegovog vlasnika.

Godinama je pokušavao da sazna nešto više o tome, ali je sve ostalo na nivou spekulacija i nagađanja.

Bojan Jovanovic
Bojan Jovanović Foto:Vesna Lalić

„Nemam nikakvih daljih saznanja, ništa novo nisam čuo, niti se više i trudim da čujem. Sve to je bila jedna velika opstrukcija. Sa svoje strane sam uradio sve što je trebalo i što sam mogao, a da li ćemo ikad saznati ono što se krije, videćemo“, kazao je za portal Nova.rs Bojan Jovanović.

Osoba koja bi zasigurno mogla da mu reši sve nedoumice jeste Marko Milićev, koji je prošle godine izašao iz zatvora, nakon što je odslužio punu kaznu od četiri i po godine. I sam Milićev je jednom prilikom, tačnije u otvorenom pismu koje je poslao iz zatvora, rekao da je „jedina osoba sa kojom će pričati Lukin otac“.

Marko Milićev, FOTO: MUP

„Nakon suđenja ga nikad više nisam video, niti me je pozivao niti tražio bilo kakav kontakt“, kazao je Jovanović.

Podsetimo, Milićev je uhapšen 29. avgusta 2014. godine u Kini, a nakon deportacije u Srbiji je osuđen na četiri i po godine zatvora. Sud je utvrdio da je on 25. jula 2014. godine, vozilom „kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića na beogradskom Brankovom mostu, a zatim pobegao sa mesta nesreće.

Više od godinu dana proveo je u pritvoru pre nego što je 28. oktobra 2015, da bi nakon odsluženja pune kazne, izašao na slobodu prošle godine. 

Pročitajte još:

Osim Milićeva, u postupku je osuđen i njegov kum Bratislav Vesović, i to na godinu dana zatvora, jer ga je krio i pomogao mu da sakrije vozilo. Devojke i mladić koji su te večeri bili sa Milićevim u kolima, posle nagodbe sa tužilaštvom osuđeni su na kazne kućnog zatvora od četiri do deset meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare