Ivan Armuš
Ivan Armuš Foto: Facebook/Ivan Armus

Ivan Armuš, vođa balkanskog kartela, uhapšen je u Kolumbiji. Ovaj Crnogorac pao je sa pola tona kokaina.

Kako navodi tamošnja policija, Armuš je uhapšen na jedrilici sa tačno 494 kilograma pomenute droge, piše kolumbijski Infobae.
Bila je upakovana u 23 paketa i spakovana u torbe. Jedrilica je trebalo da isplovi iz Kartagene za Lisabona. Procenjena je na 20 miliona dolara, ali njena vrednost je u Lisabonu već nekoliko puta veća. Armuš je pre Kolumbije boravio u Španiji, iz koje je prema saopštenju tamošnje policije, morao da pobegne jer se dovodio u vezu sa ubistvom koje se dogodilo u ratu „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana.

Ivan Armuš
Ivan Armuš Foto: Facebook/Ivan Armus

Osim što je bio glavni za šverc kokaina za Evropu, ali i Južnu Ameriku, on je i proveravao kvalitet.

Odao ga raskalašan život

Armuš je, kako navode, voleo da daje novac devojkama iz siromašnih četvrti Kolumbije sa kojima je voleo da pravi sumnjive žurke.

Jedna od devojaka mu je i došla glave. Naime, policiji ga je prijavila jedne devojke koja je dala izjavu u kojoj kaže da joj se ćerka ne vraća kući po nekoliko dana, a onda dolazi sa velikim količinama novca.

Kolumbijska policija je mislila da je reč o lancu prostitucije, ali su zapravo došli do saznanja da je reč o jednom od najvećih narko-kartela.

Inače, za Armuša je radio Dejan Stanimirović Markos koji je ubijen 21. marta 2020. godine u Kolumbiji. Stanimirović je bio saradnik Dejana Stojanovića Keke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar