Damjan Šobić Foto: Društvene mreže

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" ,Damjanu Šobiću, (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja.

Pritvor mu je određen na predlog tužilaštva zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Šobić je prethodno izbegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, pa je njegovo saslušanje odloženo.

On je više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada osumnjičen, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić će biti saslušan u daljem toku postupka.

On je juče uhapšen pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Mediji su preneli i da mu je policija uz pomoć Parking servisa, izvezla iz garaže nekoliko automobila radi provera.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj „glok“ i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar