Foto: MUP Srbije

Pištolj, 13 komada municije i navijačka oprema pronađeni su prilikom hapšenja Damjana Šobića (38) iz Beograda, jednog od istraknutijih članova navijačke grupe "Alkatraz" okupljene oko Partizana.

Šobića su policajci uhapsili pošto je u stanu u kom je zatečen držao pištolj za koji nije imao dozvolu, ali i 13 komada municije. Pored toga, pronađene su i baklje, kao i majice sa ispisima navijačkih parola i oznakama grupe „Alkatraz“. Sve to navijač je držao u specijalno izgrađenom bunkeru koji je policija pronašla.

Foto: MUP Srbije

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: MUP Srbije

Inače, privedeni Šobić je prvi put uhapšen 2008. godine. Tada je na utakmici OFK Beograd – Partizan, koja je bila 31. avgusta, učestvovao u izazivanju nereda, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Istraga je pokrenuta i protiv njegovih “pajtosa”, Ljubomira Markovića zvanog Kića, koji je ubijen u sačekuši 2019. godine, potom Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar