Kafic Red shoes Ada Ciganlija
Kafić Red shoes na Adi Ciganliji Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Vojnomedicinska akademija (VMA) potvrdila je u saopštenju za medije da su sve maloletne osobe koje su u noći između srede i četvrka sa Ade Ciganlije prevezene i primljene u Nacionalni centar za kontrolu trovanja puštene kući, kao i da su u ovu zdravstvenu ustanovu bile primljene sa intoksikacijom alkoholom.

Preciziraju da je bilo primljeno 14 maloletnih osoba kod njih.

„U noći između 23. i 24. juna 2021. godine u Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije primljeno je 14 maloletnih osoba sa intoksikacijom alkoholom. Nakon ukazane pomoći svi pacijenti otpušteni su kući u dobrom opštem stanju“, navode iz Vojnomedicinske akademije.

Prema podacima kojima raspolaže Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA, broj alkoholisanih lica povećan je u poslednje dve nedelje.

„Ovim putem ukazujemo na mogućnost razvoja teških kolapsnih stanja usled konzumacije alkohola u uslovima nepovoljnih vremenskih prilika kao što su ekstremno visoke temperature“, dodaju oni i apeluju na sve da poštuju propisane mere protiv korona virusa, uprkos njihovom ublažavanju, prenosi Telegraf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar