Kafic Red shoes Ada Ciganlija
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Grupa maloletnika odvezena je noćas na trežnjenje u VMA nakon što su se noćas napili na žurci na Adi Ciganliji, a iako je prema prvim informacijama saopšteno da je maloletnicima nešto sipano u piće, jedan od organizatora žurke kaže za Nova.rs da su pomenuti navodi apsolutno netačni. On ističe i da niko nije priveden, ali i dodaje da nije tačno da su konobari služili piće maloletnicima.

Nekoliko patrola policije i Hitne pomoći bilo je noćas ispred kafića na Adi Ciganliji gde se održavala žurka. Grupa maloletnika prevezena je na trežnjenje u VMA, a navodno im je neko sipao nešto u piće. Kako smo nezvanično saznali, niko nije priveden, jer nije bilo elemenata krivičnog dela.

Jedan od organizatora žurke kaže za Novars da je policija bila sinoć na licu mesta, kao i da su nakon svih provera otišli.

„Kako se prave žurke na Adi, vrlo često se dogodi da se neko napije, pa da uđe u Adu i kupa se. Sinoć je nekoliko maloletnika to uradila, ali to nije bilo u okviru kafića. Alkohol maloletnicima nismo služili, jer prilikom prodavanja pića smo tražili lične karte. Međutim, dešava se da oni kupuju alkohol u okolnim trafikama, ili jednostavno uzme neko stariji, pa im onda daje“, kaže jedan od organizatora.

Kafic Red shoes Ada Ciganlija
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako dalje objašnjava, policija je bila sinoć na lice mesta, proverila je sve, i kada su videli da je sve u redu otišli. Takođe, potvrdio je da je bila i Hitna pomoć, i da su neki maloletnici, koji su se kupali u blizini kafića, odvezeni na trežnjenje.

„Apsolutno je netačno da je bilo ko iz ovog objekta, ili iz organizacije priveden. Svakako, vlasnik kafića nema veze sa ovim, jer smo mi iznajmili lokal, i sve ostalo je bilo na nama. Mi smo odgovorni i kontrolišemo šta se dešava u objektu na otvorenom koji smo iznajmili. To šta se dešava okolo mi ne možemo da znamo i da iskontrolišemo, a i nije naša odgovornost“, navodi organizator te dodaje da ne želi da se kafić „pljuje“, jer nema mesta za to.

Kafic Red shoes Ada Ciganlija
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kaže i da je apsurdno da bilo ko tvrdi da im je neko sipao nešto u piće.

„Video sam da se pojavila i informacija da je kafić demoliran, što apsolutno nije tačno. Kao što vidite, bila je žurka, jutros smo čistili, ali je to normalno, kao i svaki put. Nikakva tuča ili neki incident nije bio“, kaže naš sagovornik te u šali dodaje da je slomljena jedna stolica.

Kafic Red shoes Ada Ciganlija
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Potvrđuje da je na žurci bilo 1.000 ljudi, ali da je ona bila na otvorenom, i da je sve bilo u skladu sa propisima.

Sa druge strane, kako je Blic preneo, protiv organizatora žurke na Adi Ciganliji podneta je prekršajna prijava zbog služenja alkoholnih pića maloletnicima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar