Jovanjica
Jovanjica

Vlasnik "Superiora" Nebojša Đinović, svedok u postupku koji se vodi protiv vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije i ostalih optuženih, istakao je danas na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu da mu je policija upala u firmu 28. novembra 2019. godine, te da zbog nehumanog ophođenja policajaca i dalje ne može da se oporavi. Rekao je da mu je tom prilikom jedan policajac rekao da će ga zapamtiti.

„28. novembra je desetak policajaca upalo u moju firmu. Držali su nas bez vode i hrane ceo dan i u večernjim satima doveli u stanicu 29. novembar. Moja porodica i dalje ne može da se oporavi od toga. Ćerka pije lekove za epilepsiju, ja za pritisak, majka za smirenje“, rekao je Đinović.

On je potom upitan od strane tužioca i da li su mu tog dana upućene neke pretnje.

„Verbalno su mi pretili. Policajac mi je rekao: „Zapamti me, ja sam Miloš Jurišević, zapamti me“, rekao je svedok.

On se tokom izlaganja osvrnuo i na saradnju „Superiora“ i „Jovanjice“, ali i ukrštanje sorti na kojima su radili.

„Stvarali smo nove sorte jer dve, koje smo imali, nisu bile naše, već vlasništvo Instituta u Novom Sadu. Nove sorte bismo mogli da izvozimo i prodamo“, rekao je on.

Svedok Đinović je istakao i da je njegova firma „Superior“ zatražila neke dozvole, jer „Jovanjica“ nije mogla da ih dobije.

„“Jovanjica“ je imala carinski prekršaj zbog kivija u Rusiji, pa nije mogla da dobije dozvolu za izvoz“, rekao je on.

Predrag Koluvija Foto: Printscreen/Radio televizija Vojvodine

Đinović je dodao i da su nekoliko puta vršeni pretresi u njegovoj kući i firmi i da mu je oduzeto dosta stvari – sveske u koju je zapisivao sve što se tiče posla, zatim kompjuter i ostale stvari.

„Oduzeli su mi oružje, pošto sam ja oficir. I zolju, za koju imam suđenje pred drugim sudom“, rekao je Đinović.

Podsetimo, sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

Njima se sudi da su članovi kriminalne grupe koju je organizovao Koluvija i terete se za nedozvoljenu proizvodnju i uzgajanje kanabisa u veštačkim uslovima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar