Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je danas sporazum sa pravnim licem "NBG Properties", koje je vlasnik hotela "Crowne Plaza", u kojem je početkom meseca, suprotno zabrani okupljanja, uhapšeno 20 osoba među kojima i brojne javne ličnosti, i osudilo ga na novčanu kaznu od dva miliona dinara.

Tužilaštvo je danas saslušalo predstavnika pravnog lica „NBG Properties“ zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika, nakon čega je sa istim zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela, a koji je prihvaćen od strane Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Pravno lice poznatog beogradskog hotela ovim sporazumom osuđeno je na novčanu kaznu u iznosu od 2.000.000,00 dinara, što je maksimalna kazna za predmetno krivično delo koja se mogla izreći shodno Zakonu o odgovornosti pravnih lica za krivična dela.

Foto:Screenshot/Youtube/Grand parada

Podsetimo, beogradska policija je 3. aprila upala u navedeni hotel i tom prilikom u baru zatekla više od 20 osoba, iako je trenutno na snazi mera zabrane okupljanja. Među uhapšeni bili su i pevači Mitar Mirić, Radiša Trajković Đani sa suprugom Slađanom i sinom, zatim fudbaler Aleksandar Prijović, advokat Marko Slijepčević, kao i mnogi drugi.

Pevači Mirić i Trajković, kao i njegova supruga i sin, sklopili su tada sporazum s tužilaštvom, kojim su osuđeni na tri meseca kućnog zatvora. Takođe i fudbaler Aleksandar Prijović je priznao krivicu za ovo delo i osuđen je na tri meseca kućnog zatvora.

#related-news_1