Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimir Beljanski, kome je u četvrtak zapaljen automobil, prijavio je danas policiji beogradskog advokata Čedomira Kokanovića, uz tvrdnju da mu on preti ubistvom.

Sve to je usledio zbog Kokanovićevih objava na društvenoj mreži Iks (X), za koje je Beljanski rekao ih doživljava kao „pretnje ubistvom“.

„Ovakva objava na društvenim mrežama je krivično delo ugrožavanje sigurnosti i predstavlja podstrekavanje i pretnju na dalje vršenje krivičnog dela, i to nakon što mi je zapaljen automobil. Nadležni treba hitno i na najoštriji mogući način da provere ozbiljnost ovih pretnji, koje doživljavam kao pretnje ubistvom“, rekao je Beljanski agenciji Beta.

On je naveo da je Kokanovićeve objave prosledio policiji, koja će o tome obavestiti tužilaštvo.

PROČITAJTE JOŠ

Beljanski je dodao da je Kokanović i ranije objavljivao slične stvari na društvenim mrežama, zbog kojih nikada nije odgovarao, iako je on obaveštavao tužilaštvo o tim pretnjama.

„I ranije mi je direktno pretio paljenjem automobila“, kazao je predsednik Advokatske komore Vojvodine.

Kokanović je na društvenoj mreži Iks objavio fotografiju zapaljenog automobila Vladimira Beljanskog i u stihovima napisao preteći, šovinistički i uvredljiv tekst.

„Palite im auta nek gore, isterajte g…. iz komore, advokaturo ti ne budi luda, tucite ih gole ispred suda…, sve ih gole vežite u lance, a pre svega ustaško gov.…, tuci udri bičuj skidaj pali, dok olupina auta se puši, sekirom im odsecite uši, Sutjeskom kotrljaju se glave…, Nek izdajnička krvca svuda teče, Srećno svima Badnje veče“, napisao je Kokanović.

Beljanskom je automobil zapaljen u četvrtak, a on je tada agenciji Beta rekao da sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i protiv njih podnosio krivične prijave.

„To je isključivo u vezi sa mojim radom u Advokatskoj komori i sa diciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave“, rekao je tada Beljanski.

Podsetio je da je disciplinskom sudiji AKV u Somboru Draganu Konjeviću takođe zapaljen automobil, da je disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslav Đorđeviću bačena bomba na porodičnu kuću, te da nijedan od tih slučajeva nije rasvetljen.

BONUS VIDEO Kakva je poruka paljenja automobila advokata Beljanskog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare