Foto: Ivan Dinić/Nova S

Advokatska komora Vojvodine oglasila se povodom paljenja automoibla advokata Vladimira Beljanskog 4. januara u Novom Sadu. Kako su naveli, požar je podmetnut dok je automobil bio parkiran ispred njegove porodične kuće.

„Razloge napada treba tražiti u aktivnostima advokata Beljanskog kao predsednika Advokatske komore i višegodišnjoj borbi Komore protiv advokata koji svojim kriminalnim i drugim nedozvoljenim aktivnostima štete advokatskoj profesiji, pravosuđu, građanima i društvu u celini. Prethodno je bačena bomba na kuću disciplinskog tužioca Advokatske komore Vojvodine u Zrenjaninu, a disciplinskom sudiji je u Somboru zapaljen automobil. Ni u jednom od ovih slučajeva nisu otkriveni počinioci niti nalogodavci“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Pročitajte još :

„Iako su nadležni organi više puta upozoravani na opasnosti kojima su izloženi rukovodioci Advokatske komore Vojvodine, izostala je adekvatna reakcija, a po krivičnim prijavama do sada nije učinjeno ništa. Ukazujemo na značaj advokatske profesije koja predstavlja pružanje pravne pomoći i omogućavanje građanima da ostvare pravdu pred nadležnim sudovima. Rešavanju ovakvih napada se mora dati najviši značaj, kao što bi to bio slučaj sa napadima na sudije i tužioce.“

BONUS VIDEO: Požar u napuštenoj fabrici u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar