Dijana Hrkalović i Sead Spahović Foto: Nova.rs, N1

Advokat Sead Spahović, branilac bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, rekao je za današnji broj nedeljnika Vreme da država nije odjednom saznala da klan uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka svakodnevno ubija ljude.

Advokat Spahović se u razgovoru za Vreme osvrnuo na povezivanje Hrkalovićeve sa grupom Veljka Belivuka. On je na pitanje zašto misli da je uhapšena Belivukova grupa, a koja se tereti za brojna krivična dela, rekao:

„Hoćete da kažete da je država odjednom saznala, posle tri godine, da Belivukova grua svakog dana ubija ljude? Da se pre toga nije za to znalo? To je odjednom neko otkrio? Ko je to otkrio i kako? Tvrdim da je Belivuk uhapšen na osnovu vanprocesne odluke. Neko je odlučio da treba da se uhapsi Belivuk i njegova grupa. Ja nemam ništa protiv, ali nikad nije rečeno zašto je do toga došlo, niti kada se za to delovanje grupe saznalo“.

Spahović je rekao i da misli da Dijana Hrkalović nije imala nikakve veze sa Belivukovom grupom.

„Vrlo je jednostavno. Ako postoje dokazi o vezi Hrkalovićeve sa Belivukom, zašto ona nije optužena za neko krivično delo iz organizovanog kriminala već za trgovinu uticajem? Njena krivica za teška krivična dela se insinuira u medijima i od strane pojedinih političara, ali se ne nudi nijedan dokaz. Osim toga, Dijana Hrkalović već dve godine nije u policiji. Ko je u tom periodu štitio Belivuka, a znamo šta su oni radili u tom periodu? U sociologiji ima jedan metod koji kaže da kad imate uzrok i posledicu, ako uklonite uzrok, nestaće i posledica, ali ako nestane uzrok a posledica i dalje ostaje, onda niste uklonili uzrok. Onda je uzrok nešto drugo“, rekao je, između ostalog, Spahović.

BONUS VIDEO: Pad Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar