U velikoj međunarodnoj akciji u četvrtak su uhapšeni Darko Šarić i pripadnici njegove kriminalne grupe zbog sumnje da su počinili niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo. Šarić je večeras na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirao sve optužbe i rekao da je ceo proces farsa. Ovo je drugi veliki pad pomenutog klana od 2009. godine, a portal Nova.rs otkriva razvojni put Šarića, odnosno kako je od kradljivca kobasica postao jedan od najvećih narko šefova u Evropi.

Šariću je dosije u policiji otvoren 22. maja 1991. godine kada je imao samo 21. godinu. Tada je sa drugom iz rodnog mesta, Pljevlja, iz lokalne prodavnice, ukrao čajne kobasice, sudžuk, salamu, eurokrem, suva rebra, slaninu… i oko 400 paklica cigareta.

Pročitajte još:

Ipak, već tada se Šarić dovodio u vezu sa švercom cigareta.

Ovaj narko-bos u svet „velikog“ kriminala ušao je kada je opljačkao kuću krojača Dragana Kneževića 11. septembra 1993. godine u selu Šumane kod Pljevlja. Ipak, sve do međunarodne akcije „Balkanski ratnik“ 2009. godine, nije se znalo da Šarić slovi za jednog od najjačih ljudi na svetskom tržištu droge.

Detaljni put Darka Šarića pogledajte na našem video-zapisu.

***

BONUS video: Hapšenje Darka Šarića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare