Stevan Elezović Foto:Nova.rs

Stevan Elezović, očevidac tragedije koja se danas dogodila nakon što je eksplodirala plinska boca ispred zgrade RTS-a u kojoj je jedan radnik poginuo, a dvojica teško povređena, kaže da se čula jaka detonacija, a da je prizor na povređene bio krajnje - neprijatan.

„Radio sam u Petoj gimanziji, u sali i čuo sam jaku eksploziju, jaku detonaciju. Mislio sam da je pala skela. Posle smo videli dolaze ljudi, prilaze. Pritrčali su neki momci. Ja sam isto prišao, skočio sam dole da vidim šta se dešava. Video sam da je povređen čovek, izgledalo je baš neprijatno. Onda je došla Hitna. Posle nam više nisu dali da priđemo, skolnili su nas da ne gledamo“, kaže Elezović.

On ističe da su se svi prozori zatresli i dodaje da su mu majstori, koji su radili sa stradalim i povređenima, rekli da je boca povukla var.

„Ja radim salu u Petoj gimnaziji, bio sam okrenut ka tom delu, svi prozori su se zatresli. Nisam bio svestan svega šta se desilo, prvi put sam ovako nešto doživeo. Kako su mi rekli stariji majstori, stradali su radili sa tom bocom, bila je prazna, ali je povukla var. Tako se sve desilo“, kaže on.

Podsetimo, jedan građevinski radnik je poginuo, a dvojica teško povređena u eksploziji plinske boce za autogeno zavarivanje, koja se dogodila jutros oko 9.30 sati u Aberdarevoj ulici kod zgrade RTS u strogom centru grada.

Od jačine detonacije popucala su stakla na zgradi preko puta RTS, a na parkingu su oštećena vozila ove medijske kuće.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar