Raskrsnica na Ibarskoj magistrali u Stepojevcu na kojoj se dogodio incident koji je počeo svađom vozača i pešaka, a završio se ubistvom Zorana Jakovljevića (66), ozloglašena je u tom mestu.

„Ovo nije prvi put da se događaju incidenti na ovoj raskrsnici. Pre nekoliko meseci, kako su nam ispričali meštani, stradao je stariji čovek, čika Slavko, koji je pokušao da pređe ulicu. On se vraćao iz radnje kada je na njega naleteo kamion i ubio ga. Pre 7-8 godina na istoj ovoj raskrsnici stradala je jedna žena“, kaže jedan od meštana sela Stepojevac.

Ono što čini ovaj semafor drugačijim od ostalih je što ima radno vreme, a vikendom „ima slobodne dane“ kada ne radi i odmara. Naime, nadležni ga isključuju u petak popodne, a ponovo stavljaju u pogon u ponedeljak ujutru.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Naravno da se plašim kada prelazim Ibarsku magistralu. Jure automobili, jure kamioni, dobro pogledam pa tek onda prelazim. Svaki put se preznojim kad treba da pređem“, rekla je jedna žena iz Stepojevca.

Po rečima žitelja tog mesta, naročiti problem su kamioni velike tonaže koji jure često i brzinom većom od dozvoljene za naseljeno mesto.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovde saobraćajne policije nema. Bilo bi dobro da mere brzinu, ali to ne rade. Semafor ne radi vikendom da bi bio protok saobraćaja na magistrali veći. Svako crveno svetlo pravi kolonu. Kada je otvoren autoput Miloš Veliki skoro da nije bilo vozila. Sve je izgledalo kao grad duhova i rekli su da će sve kafane na Ibarskoj magistrali da propadnu, ali, kako su uveli putarinu svi su se vratili na Ibarsku i sve se trese od kamiona. Semafor radi kada rade i škole, a vikendom se prvo prekrstiš, pa prelaziš ulicu“, kaže jedan od meštana Stepojevaca.

Foto: Privatna arhiva

Na stubovima semafora postoje žute kutije sa prekidačem koji pešaci treba da pritisnu da bi se uključilo crveno svetlo za vozače, ali vikendom to ne funkcioniše već se sve svodi na brzinu, veštinu pešaka i dobar vid vozača.

Podsetimo, u nedelju popodne Zoran Jakovljević je upravo na tom pešačkom prelazu nastradao. Najpre je Jakovljević pokušao da pređe ulicu kada je naišao Miloš Nastić (22) i tada je došlo do žučne rasprave. Nakon razmenjenih psovki, Nastić je parkirao automobil sa strane, izašao i udario Jakovljevića. Nesrećni čovek je pao i ostao da nepomično leži na zemlji. Hitna pomoć je posle 15 minuta mogla samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća besni fok

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare