Zoran Jakovljević (66) iz Stepojevca kod Beograda ubijen je juče oko 18.00 časova posle naizgled bezazlene svađe u saobraćaju. Naime, vozač automobila Miloš Nastić (22) posvađao se sa pokojnim Zoranom koji je prelazio uilcu na obeleženom pešačkom prelazu sa semaforom koji u tom trenutku nije radio.

Navodno je Nastić opsovao Jakovljevića koji mu je uzvratio psovkom. Posle razmene teških reči, Jakovljević je krenuo ka kafani gde ga je čekao zet, ali je Nastić parkirao automobil prišao Zoranu i verbalno ga napao. Počelo je gurkanje da bi u jednom trenutku mladić u punoj snazi udario starijeg čoveka koji je pao kao pokošen. On je udario potiljkom u ivicu šahta i najverovatnije preminuo na licu mesta od siline udarca.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Krenuo je sa zetom u kafanu jer u 6.00 sati počinje tombola. Zoća je otišao do pekare, a zet je ušao u kafanu da naruči piće. Čuo je svađu i buku, a kada je izašao video je Zorana kako nepomično leži, a ispod glave mu se širila lokva krvi. Izašli su i drugi ljudi koji su pokušali da pomognu nesrećnom Zoranu. Plašili su se da se ne uguši pa su ga okrenuli. Nije ni jaukao ni stenjao. Nije davao glasa od sebe“, kaže prijatelj porodice Marko Dragićević.

Foto: Privatna arhiva

Zoranu je krenula krv iz nosa i usta, a Hitna pomoć koja je stigla za 15 minuta mogla je samo da konstatuje smrt.

Ono što je žitelje Stepojevca naročito pogodilo je to što je telo nesrećnog Jakovljevića tri sata ležalo na u lici dok ga nije pokupio sanitet. Čak je i njegova žena došla i videla mrtvog muža.

Ona danas nije bila u stanju da priča jer je još uvek potrešena.

Zoran Jakovljević koga meštani opisuju kao uglednog i vrednog domaćina koji je obrađivao 30 hektara zemlje i imao pečenjaru, ostavio je iza sebe dvoje dece i četvoro unučadi. Sin Stefan je bio na moru i trebalo bi danas da dođe za Beograd kada mu je odmor prekinula tragična vest. Ćerka Tijana je otišla u Beograd da završi formalnosti oko identifikacije tela i sahrane.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Sve je to gledao Zoranov sestrić iz kola koja su stajala na raskrsnici u suprtonom smeru. Kada je Nastić seo u kola i pobegao, on je krenuo za njim. Sve vreme je bio na telefonskoj vezi sa policijom i obaveštavao ih o kretanju osumnjičenog. On ih je i poslao na njegovu adresu u mestu Mali Crnjani, gde Nastić živi. Tek kada se vratio u Stepojevac saznao je da mu je ujak mrtav“, kaže Marko.

Majka uhapšenog Miloša Nastića je posle hapšenja sina sebi prerezala vene. Njeno zdravstveno stanje nije poznato.

Zoran Jakovljević je kobnog dana u kafani trebalo da se nađe i sa prijateljem, ocem pokojnog muža svoje ćerke koji je preminuo od leukemije u 21. godini.

BONUS VIDEO: Uznemirujuća tuča na Karaburmi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar