Pop Lukina ulica pozar
Požar u Pop Lukinoj ulici Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Veliki požar izbio je oko 13 sati u Pop Lukinoj 15 u centru Beograda, a kako saznajemo, vatra je izbila u stanu u kome je bilo dvoje starijih ljudi, među kojima je i nepokretna žena (84), koja je teško povređena. Kako saznajemo sa terena, navodno je reč o stanu prevodica, pisca i uglednog Beograđanina Nikole Bertolinija, koji je nepovređen izveden iz zgrade.

Požar je buknuo na drugom spratu zgrade oko 13 sati, a u gašenju je učestvovao veliki broj vatrogasaca. Kako nam jedna stanarka pomenute zgrade ispričala, još im nije rečeno šta je uzrok požara, mada se pretpostavlja da.je nepokretna starica nekako došla do upaljača.

Pop Lukina ulica pozar
Požar u Pop Lukinoj ulici Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Oni inače imaju 24časovnu negu i komdinica, pošto je nepokretna, nikada nije sama. Ovog puta se izgleda dogodilo da je ta žena što je čuva izašla do prodavnice na minut, mislim da je otišla da kupi pelene, i dogodilo se šta se dogodilo“, kaže stanarka.

Njen sin, koji je pomogao u gašenju požara i zbrinjavanju starijih komšija se dobro oseća i nije povređen.

„Čuli smo da se nešto dešava i osetili smo dim, sve se desilo jako brzo. Izvukli su komšinicu koja je imala opekotine. Vateogasci,policija i hitna su brzo došli tako da je hitna odmah zbrinula i odvezli su je, koliko znam u teškom je stanju. Oni su stariji ljudi, žena je nepokretna, strašno…“, kaže nam komšinica.

Požar u Pop Lukinoj ulici Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako su i ostali stanari ispričali za naš portal, najpre su osetio dim, nakon čega su stanari pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć.

Jedan od muškaraca je ušao u stan nepokretne žene, čiji je krevet goreo, a njen suprug je izbezumljen sve vreme zapomagao: „Spasite Miru“.

Pop Lukina ulica pozar
Požar u Pop Lukinoj ulici Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Komšije navode i da je povređena žena bivša balerina.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar