Vojvodina hapsenje policija krijumcarenje ljudi
Hapšenje - krijumčarenje migranata

Članovi organizovane kriminalne grupe koji su u periodu od februara do 28. aprila ove godine, organizovali za 41 migranta nedozvoljen ilegalni prelazak granice i tranzit kroz Mađarsku do Austrije, danas su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su na teritoriji Vojvodine, a sumnja se da je vođa grupe D.M., koji je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno prebacivala veći broj lica preko državne granice ostvarujući imovinsku korist – po jednom iregularnom migrantu 600 evra.

 

D.M. je organizovao strano NN lice koje je regrutovalo migrante na području Vojvodine, koji su zainteresovani za ilegalan tranzit do zemalja EU pa je navedena lica prebacivao ilegalno na područje Mađarske u blizini državne granice.

Vojvodina hapsenje policija krijumcarenje ljudi
Foto:MUP Srbije

Za to vreme pripadnici ove organizovane kriminalne grupe iznajmljivali su vozila u rentakar agencijama na područjuSrbije, da bi nakon toga na području Republike Mađarske prihvatali ilegalne migrante i prevozili ih kroz Mađarsku do Austrije i vršili ilegalan tranzit migranata.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar