Migranti
Foto: Printscreen MUP Srbije/video

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapsili šest lica i to: D. M., N. V., I. K., A. S., J. S. i S. M., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od februara do 28. aprila ove godine, organizovali za 41 migranta nedozvoljen ilegalni prelazak granice i tranzit kroz Mađarsku do Austrije.

Ovu kriminalnu grupu je predvodio D.M., koji je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno prebacivala veći broj lica preko državne granice ostvarujući imovinsku korist koja se kretala po jednom stranom državljaninu – iregularnom migrantu 600 evra.

Naime, D.M. je organizovao strano NN lice koje je regrutovalo migrante na području Vojvodine, koji su zainteresovani za ilegalan tranzit do zemalja EU pa je navedena lica prebacivao ilegalno na područje Mađarske u blizini državne granice.

Za to vreme pripadnici ove organizovane kriminalne grupe iznajmljivali su vozila u rentakar agencijama na području
Srbije, da bi nakon toga na području Republike Mađarske prihvatali ilegalne migrante i prevozili ih kroz Mađarsku do Austrije i vršili ilegalan tranzit migranata.

Svim uhapšenim licima određeno je zadržavanje i ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)