Beličasti dim oštrog mirisa iznad kratera, lomljenje komada stakla pod đonovima i prestravljeni meštani - slika je koja se jutros mogla zateći u beogradskom naselju Leštane, gde je juče došlo do stravične eksplozije u fabrici "EDePro" u kojoj su poginuli radnici Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), dok je 16 njihovih kolega povređeno.

Na mestu gde je juče odjeknula eksplozija danas se nalazi nešto što podseća na krater, a o silini detonacije ostali su da svedoče oštećeni objekti, komadi različitih materijala koji su se rasuli svuda po naselju i građani koji naširoko prepričavaju detalje svega što se odigralo pred njihovim očima juče oko 14.00 časova.

Leštane posle eksplozije
Foto: Zoran Stojičić

Redakcija portala „Nova“ posetila je ovo inače mirno mesto, udaljeno dvadesetak kilometra od centra glavnog grada i porazgovarala sa meštanima koji su uglavnom prestravljeni, plaše se za svoje zdravlje i pitaju se dokle će ovo da traje, budući da je ovo treća eksplozija otkad im je „EDePro“ u komšiluku.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prilazi fabrici su danas zatvoreni sa svih strana, policija je postavila barikade, tako da se mesto eksplozije moglo videti sa brda koja je opkružuju. Da se na tom mestu juče dogodila katastrofa svedoči dim koji se povremeno diže između brda, ali komšije nam pričaju da nije ni nalik onom koji su juče udisali.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Polomljeni prozori i izlozi, odvaljeni štokovi i crepovi, rupe u krovovima i na zidovima pomoćnih objektata, šteta je koja se mogla videti golim okom. Ipak, stanari ovog naselja složni su u tome da je stres koji su juče preživeli ono što nema cenu.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsećanja radi, fabrika „EDePro“ odranije je poznata javnosti. Pre nekoliko godina u njoj je došlo do požara, a 2008. je bila eksplozija u kojoj su teško povređena tri radnika. Uzrok jučerašnje eksplozije još nije poznat.

Bonus video: Izvlačenje radnika povređenih u fabrici

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar