Portal Nova.rs obišao je kompleks zgrada u beogradskom naselju Mirijevu, u Ulici Vlastimira Đuze Stojiljkovića, gde niče jedno čitavo naselje.

Prema pisanju BIRN, višespratnicu u beogradskom naselju Mirijevo zida firma Novaka Stajića, rođenog brata Nemanje Stajića načelnika Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda.

Novak je počeo da zida zgradu bez ikakve dozvole, ali tu je brat koji sve to legalizuje…

„Pre nego što je useljena, zgrada čiji su ulazi označeni brojevima 8 i 10, pripadala je preduzeću Loyal Trust iz Beograda, koje je danas u stoprocentnom vlasništvu Novaka Stajića, brata Nemanje Stajića, načelnika Sekretarijata za ozakonjenje objekata grada Beograda. U katastar je upisana na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, što znači da je zidana bez potrebnih dozvola, odnosno nelegalno. Sredinom februara 2019. godine, u vreme kada je za taj nelegalni objekat izdato rešenje o ozakonjenju, koje izdaje sekretarijat na čijem je čelu Nemanja Stajić, vlasnik tog stambenog objekta bio je Ivan Komatina koji je pet meseci kasnije, zajedno sa Novakom Stajićem, osnovao firmu Loyal Trust, u čije vlasništvo prelazi i navedena zgrada. Docnije napušta firmu, pa ona, zajedno sa objektima, ostaje u stoprocentnom vlasništvu Novaka Stajića. Osim što je nezakonito sazidana, postoje indicije da je ta zgrada i nelegalno ozakonjena“, piše BIRN.

Foto: nova.rs/video

Reporteri Nova.rs obišli su pomenuti kompleks, u kojoj je deo zgrada već useljen, deo spreman za useljenje, dok su građevinski radovi na nekim još uvek u toku.

Pogledajte na našem video-snimku kako izgleda pomenuto naselje.

BONUS VIDEO: Braća Stajić i gradnja u Mirijevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare